Zdrowe odżywianie stało się teraz na topie. Każdy ćwiczy, je warzywka, owoce, unika słodyczy itd. Chciałabym prowadzić taki styl życia, ale znam siebie, Wiem, że jeśli mam ochotę na frytki z McDonalda czy pizze to sobie nie odmówię. Jednak od czasu do czasu lubię poudawać, że jestem 'fit' i próbuję nowych pomysłów na śniadanie. Dziś przedstawiam Wam prosty przepis znany większości ludzi (a może nie??) na płatki jaglane. Jeżeli lubisz owsiankę, spróbuj tych płatków - SĄ JESZCZE LEPSZE!
SKŁADNIKI
- 3 czubate łyżki płatków jaglanych
- szklanka mleka
- łyżeczka cukru waniliowego
- odrobina cukru/cukry cynamonowego do smaku (zależy od gustów)
- owoce - ja wybrałam jagody
W garnuszku umieszczamy mleko i płatki. Doprowadzamy do zagotowania i trzymamy ok. 3/4 minut na małym ogniu. Dodajemy cukier i mieszamy. Ściągamy garnuszek z ognia i jaglankę nakładamy do miseczki. Posypujemy owocami, opcjonalnie dodajemy migdały i zajadamy się pysznym, pożywnym i zdrowym śniadaniem z 5 minut.
DLACZEGO WARTO JEŚĆ PŁATKI JAGLANE?
Płatki jaglane to produkt zbożowy i źródło witaminy B. Dobrze wpływają na cerę, poprawiają stan skóry, wzmacniają włosy czy paznokcie. Prócz witaminy B posiada także witaminę E, która m.in. odpowiedzialna jest za przeciwdziałanie procesowi starzenia się. Posiada wiele minerałów, które niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
SMACZNEGO!
SNAPCHAT - agashippsta
6 komentarze
Ale super blog! Obserwuje :*
OdpowiedzUsuńs-busz.blogspot.com/
Fajny przepis, na szybkie i zdrowe śniadanie, na pewno skorzystam. Pozdrawiam i zapraszam tutaj ;) https://evalinecat.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję :) Też mam tak jak ty :D Lubię zdrowo zjeść, ale jeśli mam ochotę na KFC czy McDonalda to nie odmawiam :)
OdpowiedzUsuńZapraszam!
Gabrielle->Klik!
Wygląda pysznie ! :D
OdpowiedzUsuńCzy mogłabym Cię prosić o kliki w najnowszym poście? Bede bardzo wdzięczna
Zapraszam-Mój blog
PS: odpowiadam na obserwacje i komentarze :)
Świetny pomysł na śniadanie dla studentów - najważniejsze, że szybkie. Na pewno w przyszłości wykorzystam ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie
http://ladonnamodernaa.blogspot.com/
Zawsze gdy robiłam płatki jaglane wydawały mi się gorzkie. U Ciebie tak nie ma?
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie https://jaglusia.wordpress.com/
Bardzo dziękuję za komentarz!